IWC Schaffhausen: spoj švicarske tradicije i američke vizije

Urarstvo je snažno utkano u identitet Švicarske, zemlje iz koje dolazi niz vrhunskih urarskih brendova, često stoljetne tradicije. Kratica IWC stoji za International Watch Company, a radi se o jedinom vrhunskom švicarskom brandu koji se smjestio u istočnom dijelu zemlje, preciznije u Schaffhausenu, u kojemu se govori njemačkim jezikom.

Kompaniju je 1868. godine osnovao Florentine Ariosto Jones, Amerikanac iz Bostona, koji je svoj urarski biznis odlučio osnovati u Švicarskoj baš zbog bogate tradicije, a Schaffhausen je odabrao zbog hidroelektrane na rijeci Rajni. Od samog početka IWC je zamišljen kao velik biznis, s tvornicom upogonjenom strujom, spoj lokalne tradicije i poduzetničkog mindseta tipičnog za Sjedinjene Američke Države.

Tehničke inovacije i nenametljiva elegancija

Tijekom svoje 150-godišnje povijesti, IWC Schaffhausen stekao je reputaciju za stvaranje funkcionalnih urarskih komplikacija, posebno kronografa i kalendara, koji su genijalni, robustni i jednostavni za upotrebu. Kao pionir u upotrebi titana i keramike, IWC se danas specijalizira za tehnički zahtjevna kućišta satova proizvedenih od naprednih materijala.

No, IWC Schaffhausen je i puno više od samo tehnički vrhunskog branda. Njihovi se satovi diče nenametljivim stilom i znak su dobrog ukusa. Pilot’s, Portugieser i Portofino kolekcije nose sportske ikone poput Lewisa Hamiltona i Zinedinea Zidanea ali i ljudi poput književnog velikana Paola Coelha. Iako se brand u početku vezao za mušku modu, posljednjih desetljeća IWC je zauzeo snažno mjesto i među satovima za dame, tako da smo ih mogli vidjeti na zapešćima prekrasne Adriane Lime i Gisele Bündchen.

Pretplati se na naš newsletter

Ne propusti naše posebne ponude, akcije i promocije.

Svojom pretplatom dajem pristanak za obradu i korištenje mojih osobnih sukladno Izjavi o privatnosti.

Svoj IWC kupite u Marliju

Svoj IWC možete kupiti u Marliju, najvažnijoj zagrebačkoj adresi kada su satovi u pitanju. Kultni zagrebački salon ponosi se tradicijom i iskustvom u urarstvu dugom nekoliko desetljeća, a kupce će na adresi Vlaška 13 dočekati dizajnerski preuređen prostor profinjenog ambijenta koji nudi zbilja posebno iskustvo kupnje.

Urarstvo je dio Marlijeva DNK. Savjet pri odabiru možete zatražiti od educiranog i stručnog osoblja, a Marli je i ovlašteni urarski servis tako da sve svoje potrebe vezane za satove možete obaviti na jednom mjestu. Kupcima je uz najavu osiguran besplatan parking u centru grada, a plaćati se može gotovinom, karticama na rate te kriptovalutama.

Sell your watch

Provide us with details about your timepiece and we will contact you back promptly with a quote.

Pretplatite se na naš newsletter

Ne propusti naše posebne ponude, akcije i promocije.