Tag Heuer: ne pucaju pod pritiskom

Brzina, preciznost i sportska elegancija asocijacije su koje se najčešće vežu uz satove branda TAG Heuer. Švicarska kompanija je od šezdesetih godina prošlog stoljeća duboko uronjena u kulturu automobilizma, toliko da je teško pronaći fotografiju s utrka Formule 1, Indy 500 ili GT-a  iz tog vremena u kojima negdje nećete uhvatiti prepoznatljivi zeleno crveni logo TAG Heuera.

No, i prije no što je kroz auto-sport ušao u kolektivni imaginarij, Heuer se profilirao kao proizvođač satova vrhunskih performansi. Svoju urarsku radionicu osnivač Eduard Heuer otvorio je 1860. godine u planinskom švicarskom gradiću La Chaux-de-Fonds, a njegovi su satovi na dobar glas došli vrlo brzo, prvenstveno zbog inovativnosti i tehnološke superiornosti.

Naime, Heuer je bio posebno dobar u izradi kronografa, posebnih satova s dodatnim brojčanicima koji služe za precizno mjerenje vremena, zbog čega se profilira kao vrhunski proizvođač satova za kontrolne ploče aviona i automobila. No, uz tehnološku savršenost, Heuer je njegovao i profinjen stil, pa je tako još 1914. godine predstavio prvi ručni sat s kronografom.

Sat na ruci “kralja coola”

Presudan trenutak u povijesti kompanije, trenutak koji ju je zauvijek pozicionirao unutar pop kulture, dogodio se početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Steve McQueen bio je istinska ikona svoga vremena, glumac o čijoj auri dovoljno govori nadimak “The King of Cool”. U filmu Le Mans iz 1971. godine McQueen glumi automobilista Michaela Delaneya kojeg priča prati kroz utrku 24 Heures du Mans. McQueenov lik u filmu nosi elegantni, četvrtasti sat Heuerove linije Monaco, što kompanijinom trkaćem pedigreu dodaje dašak Hollywoodske mistike i lansira ju među brendove koji predstavljaju apsolutne klasike muške mode.

No, linije satova TAG Heuer uključuju i elegantne sportske satove za dame. U našem asortimanu primjerice, možete pronaći ženske TAG Heuer satove linija koje odišu sportskom elegancijom. Inače, žensku liniju Aquaracer kolekcije promovirale su neke od najljepših žena svijeta, od Bo Derek do Cameron Diaz.

Izdvojeno – najpoznate Tag Heuer kolekcije

Pretplati se na naš newsletter

Ne propusti naše posebne ponude, akcije i promocije.

Svojom pretplatom dajem pristanak za obradu i korištenje mojih osobnih sukladno Izjavi o privatnosti.

Kako je Heueru dodan Tag

Sredinom osamdesetih većinski udio u Heueru kupuje TAG (Techniques d’Avant Garde) koji dodaje svoju kraticu ispred imena Heuer. Osnažena novim partnerstvom, kompanija nastavlja osvajati nagrade, kako za tehnološku izvrsnost tako i za dizajn, a njezine satove nosila su neka od najvećih imena u svijetu automobilizma poput Ayrtona Senne ili Kimmija Raikkonena, ali i ikona stila poput Chrisa Hemswortha ili Patricka Dempseya

Filozofija TAG Heuera, opisana u sloganu “Don’t Crack Under Pressure”,  reflektira mindset kompanije. Inzistiranjem na izvrsnosti, Heuerovi satovi prolaze svaki test, odolijevajući pritisku s neizostavnom dozom hladnokrvnosti i stila.

Po svoj Tag Heuer zaputite se u vlašku 13

Svoj TAG Heuer možete kupiti u Marliju, najvažnijoj zagrebačkoj adresi kada su satovi u pitanju. Kultni zagrebački salon ponosi se tradicijom i iskustvom u urarstvu dugom nekoliko desetljeća, a kupce će na adresi Vlaška 13 dočekati nedavno dizajnerski preuređen prostor profinjenog ambijenta koji nudi zbilja posebno iskustvo kupnje.

Urarstvo je dio Marlijeva DNK. Savjet pri odabiru možete zatražiti od educiranog i stručnog osoblja, a Marli je i ovlašteni urarski servis tako da sve svoje potrebe vezane za satove možete obaviti na jednom mjestu. Kupcima je uz najavu osiguran besplatan parking u centru grada, a plaćati se može gotovinom, karticama na rate te kriptovalutama. Svi oni koji radije kupuju iz udobnosti doma, svoj TAG Heuer mogu naručiti putem webshopa Watch-a-Porter.

Sell your watch

Provide us with details about your timepiece and we will contact you back promptly with a quote.

Pretplatite se na naš newsletter

Ne propusti naše posebne ponude, akcije i promocije.