Proces

O servisu

Urari nisu izumrli, ali se čini da su postali ugrožena vrsta. U sve digitalnijem svijetu, prilike za demonstraciju volje, predanost i mukotrpni rad koji iziskuje veliku spretnost su rijetke. Urari u Marliju u svojim bijelim kutama i laboratorijskim uvjetima su sretni što imaju priliku to pokazati svojim klijentima.

Povišeni urarski stol s mnogo malih ladica bi mogao biti stilski element u elegantnim domovima, ali ovdje se isključivo radi o praktičnosti. Postavljeni unutar savršeno osvijetljenog prostora s velikim prozorima kao izvorima prirodnog svjetla, ti stolovi su mikro-svjetovi, jedinstveno podešeni svome korisniku i njegovom specifičnom načinu rada (npr. različito podešena visina i raspored alata), a sve da bi se omogućila savršena okolina za ono što slijedi – rastavljanje satova (a mnogi sadrže i preko 400 sitnih dijelova) i pripremanje za čišćenje i popravak.
To nije rad na traci – svaki urar rješava svaki slučaj jedan po jedan. S takvom količinom dijelova taj pristup ne čudi. Nakon rastavljanja, dijelovi se spremaju u za to posebno napravljene kutijice te prolaze kroz četiri ciklusa čišćenja u posebnom stroju. To je vrlo važan proces, koji se mora ponoviti ako prvi nije bio uspješan, jer ako dijelovi nisu savršeno čisti, pri sastavljanju ni podmazivanje ne može biti savršeno.

Kućište i narukvica dobivaju jednako toliko pažnje. Koristeći stroj za poliranje sa različitim četkama, svaka za različitu fazu poliranja, stručnjak za poliranje obrađuje svaki pojedinačni sat sa ciljem da mu vrati početni sjaj i izgled koji je imao pri kupnji. I u ovom dijelu posla je potrebna velika preciznost, zbog različite obrade kućišta i narukvica, (npr. članci narukvice su satinirani dok su vijci koji ih spajaju polirani) i posebnih kutova pod kojim su oblikovane.

Nakon čišćenja i ostalih vizualnih korektura, sat se napokon vraća na urarski stol gdje se popravlja i slaže. Plastične kutijice i gumeni naprsnjaci štite dijelove od negativnih utjecaja (masnoća s prstiju pogubno djeluje na sve sitne komponente sata), dok urar slaže sat i spaja hrpu sitnih dijelova što stoje ispred njega, vraćajući mu prvotni izgled i funkcionalnost koja se od tog sata očekuje. Samo ovaj proces slaganja može trajati satima.

Kroz višedesetljetno iskustvo, Marli prati procese popravaka i smanjuje vrijeme trajanja različitih faza popravaka. Ali brzina nije sama sebi svrha u Marliju, savršenstvo jest. Jer to je ono što Vi želite, i čemu mi težimo. Ono što postižemo u našem servisnom centru možda nije važno na globalnoj razini, ali je emocionalno važno za naše klijente. I iako ima važnijih stvari koje se odvijaju u svijetu, ovo je naš svijet.

 

 

Otkupljujemo satove

Ispunite formular sa svim podacima vezanim uz sat naših brandova i javit ćemo vam se s našom ponudom za otkup sata.

Pretplatite se na naš newsletter

Ne propusti naše posebne ponude, akcije i promocije.